Thema 2 | Denken Vanuit Mogelijkheden

Op 1 februari 2016 is een nieuw initiatief op de luchthaven gestart om toekomstige Wajongers kennis te laten maken met werken op de luchthaven en vice versa: het ProROC-traject.

School en werk combineren

We zijn toen gestart met 9 jongeren van praktijkscholen in Amsterdam en Hilversum die gingen stagelopen bij Asito. Zij bleven ingeschreven bij de praktijkschool, maar gingen elke maandag een dag naar school bij MBO College Airport. Zij volgden daar de Entree opleiding Schiphol (MBO niveau 1). Op dinsdag, woensdag en donderdag liepen zij stage bij Asito in de vliegtuigschoonmaak. Op vrijdag hadden ze gewoon les op hun eigen school. Het doel is dat ze werkervaring opdoen, hun entree diploma halen en als het een match is, vervolgens een arbeidscontract krijgen aangeboden. Voor Asito is het interessant om deze doelgroep te leren kennen als potentiële instroom vanuit de doelgroep.
Een derdejaars HBO-stagiair(e) Maatschappelijke Werk en dienstverlening begeleidt deze groep i.s.m. de leidinggevenden op de werkvloer.

Inmiddels is de derde groep praktijkschoolleerlingen aan de slag in dit project en hebben naast Asito nu ook Hilton, Swissport, Eurest, Vanderlande en Sheraton zich aangesloten bij dit initiatief.

September 2018 zal er een nieuwe groep starten en we gaan begin 2018 zowel bedrijven als studenten werven voor dit project.

Inkoop

Met de grootste inkoop partijen op Schiphol: KLM en Schiphol Group, hebben wij gesproken over de mogelijkheden voor een eenduidig inkoopbeleid als het gaat om het people element en met name Luchtvaart Inclusief.

Social firm

We onderzoeken de mogelijkheden voor een social firm op Schiphol. Hiermee zouden we zichtbaar voor passagiers, bezoekers en personeel op Schiphol iets kunnen doen met de doelgroep.